Rahat İngilizce Eğitim Seti


6 Eylül 2010 Pazartesi

The Best Spinner İçerik Özgünleştirme

Bir süredir sizlere, internetten para kazanma yollarından bahsetmeye ve bu konuda çeşitli ipuçları paylaşmaya gayret ediyoruz. Daha önce, internetten para kazanma yolu olarak affiliate marketing sistemini anlatmıştık. Affiliate marketing (satış-komisyon ortaklığı) ile, başkalarının ürünlerini internet üzerinde tanıtarak, gerçekleşen satışlardan komisyon kazanabileceğimizi artık biliyoruz.

İnternet üzerinde, başkalarının ürünlerini tanıtmak için en çok kullanılan yöntemler arasında, article marketing ya da blog marketing olarak bilinen; makale, yani içerik yazarak affiliate olunan ürünün tanıtılması geliyor. Örneğin Clickbank sitesinden bulduğumuz ürünle ilgili yazılar yazarak kendi sitemizde yayınlayıp, site ziyaretçilerimize özet bilgiler verip, yazının içine ve sonuna ekleyeceğimiz affiliate linkimizi ekleyerek para kazanmaya çalışırız. Bu yöntemde sitemize giren ziyaretçilerin çoğu, sitemizi google ve diğer arama motorları sayesinde bulurlar.

Affiliate ürünlerimizin tanıtımını için makale (içerik) yazacak kadar ingilizce bilmiyorsak, ya da İngilizcemiz yeterli, ama o kadar vaktimiz yoksa ne yapacağız. O halde söz konusu affiliate ürünümüzün kendi sitesindeki, blogundaki ya da mail üyelerine gönderdikleri içerikleri (makaleleri) kopyala yapıştır yöntemiyle kendi hazırladığımız siteye taşıyarak içerik oluşturabiliriz.

Kopyala yapıştır yöntemiyle sitemize içerik oluşturmak çok kolaydır ama bu konuda çok önemli bir sorunumuz var: Google. Bu tür kopya içerikler için google duplicate content isimli bir filtre çıkıyor karşımıza. Yani Google, özgün olmayan içerikleri kolaylıkla tespit edip arama sonuçlarında yükselmemize izin vermiyor. Bundan nasıl kurtulacağınızı anlatmadan önce Google duplicate contenti biraz yakından tanıyalım.
ozgun-icerik

Duplicate Content Nedir

Googlebot denilen google robotları, yeni içerikleri fark ettiklerinde, onları google duplicate content isimli sunucularında değerlendirirler. Google duplicate content sunucusu bu yeni içeriği inceleyerek orijinal mi, yoksa kopya mı olduğuna karar verir.

Özgün içerikleri aynen kopyalayıp sitenize aldığınızda, google bunu fark ederek, arama sonuçlarında ilk sayfalarda görüntülenmenize izin vermiyor. Yani kopya içerikle googleda yükselmek mümkün olmuyor. Böylece internetten para kazanmak için ihtiyacımız olan en önemli şeye, ziyaretçi trafiğine yeterince ulaşamamış oluyoruz.

(Önemli Güncelleme: Google Panda algoritma güncellemesi sonrasında, özgün içerik konusu çok daha önemli hale gelmiştir. Yeni başlayanları bu konuda bir kez daha uyarmış olalım.)

Özgün İçerik (Makale) Nasıl Oluşturulur

Özgün içerikle googleda yükselmek için yapmamız gereken şey, kopyala-yapıştır değil, kopyala-özgünleştir-yapıştır olacaktır. Özet olarak bir içeriği aynen kopyalayıp sitemize yapıştırmadan önce, onu özgünleştirmemiz gerekiyor. Bunu manuel olarak, yani elle yapmanın ne kadar vakit alabileceğini tahmin etmek zor olmasa gerek. Hele İngilizcemiz yeterli değilse bunu elle yapmamız mümkün değildir. O halde sıkı durun. Size, içerik özgünleştirmeyi otomatik olarak yapan harika bir yazılımdan bahsedeceğim. Öncelikle buraya tıklayarak bu programın videosunuz izleyin.

The Best Spinner

the-best-spinner
Özgünleştirmek istediğiniz içeriği the best spinner programına verdiğinizde program, makalenin içinde geçen kelimelerin eş anlamlılarını otomatik olarak algılıyor. Sadece kelimeleri değil, aynı zamanda İngilizcede phrase adı verilen kelime gruplarının eş anlamlarını da tespit edebiliyoruz. Mesela videoda gördüğünüz örnekteki gibi some of them ifadesi için, a number of them, many of them, a lot of them, a variety of them gibi ifadeleri kullanarak makalenizi zenginleştirebiliyorsunuz.

Daha sonra bu eş anlamlı kelimelerden birini ya da bir kaçını seçerek makalemizi büyük oranda özgünleştirmiş oluyoruz. Ayrıca the best spinner, online olarak programın merkesine bağlanıp, diğer kullanıcıların o kelimeleri nasıl değiştirdiklerini kaydederek size bol alternatif sunabiliyor. Ne kadar alternatif olursa o kadar iyidir.

Tespit ettiğiniz kelimeleri işaretledikten sonra bir tuşa basarak bir makaleden, özgün içerikli 5-10 kadar farklı makale üretebilirsiniz. Bununla birlikte tab tuşunu kullanarak kelimeler arasında geçiş yapabiliyorsunuz. Bu da hızınızı ve verimliliğinizi büyük ölçüde arttırıyor.

The Best Spinnner programının ücreti 77 dolardır. İlk önce 7 dolar ödeyip programı test ediyorsunuz. Yedi gün sonra 70 dolar daha ödeyerek bir yıllık kullanım hakkına sahip oluyorsunuz. Son olarak The Best Spinneri kullanıp da memnun kalmazsanız 30 günlük para iade garantisi veriyorlar.

The Best Spinner, affiliate marketing yaparak internetten para kazanmak isteyenlerin baş ucu kaynağı olma niteliğindedir. Bu programla özgün içerikli makaleler oluşturarak googleda yükselmek çok kolay oluyor. The Best Spinner'in size getirisi ile maliyeti kıyaslanamayacak kadar büyüktür.

Burayı tıklayarak (Orijinal) özgün içerik oluşturma programını The Best Spinner'in sitesine gidebilir ve ayrıntılı bilgi alabilir ve programı bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Şimdi webmasterların çok kullandığı bir "ata sözünü" sizinle paylaşarak bitirelim. "Özgün İçerik Kraldır".

Son not: The Best Spinner, size özel oluşturulan bir kullanıcı adı ve şifreyle birlikte, online olarak merkeze bağlanarak eş anlamlı kelime alt yapısını kullanmaktadır. O yüzden The Best Spinner programının cracklısını bulmak mümkün değildir. Ben de bizzat bu programı ücretini ödeyerek satın aldım, kullanıyorum. Yakında The Best Spinner videolu anlatımla sizlere daha ayrıntılı bilgi vereceğim.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

"Yakında The Best Spinner videolu anlatımla sizlere daha ayrıntılı bilgi vereceğim."

"Yakında" kelimesinden ne anlamalıyız?

Fatih dedi ki...

Merhaba arkadaşım, yoğunluktan dolayı biraz gecikmeli de olsa size yukarıdaki yazımda bahsettiğim videolu anlatımı hazırlayıp yayınladım. aşağıdaki bağlantıya tıklayarak videoyu izleyebilirziniz.

http://brillantideas.blogspot.com/2012/12/the-best-spinner-turkce-orjinal-icerik.html

Yorum Gönder

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Coupons