Rahat İngilizce Eğitim Seti


27 Ocak 2012 Cuma

Blog Nedir Nasıl Blog Açılır

Bir zamanlar insanlar birbirlerine mektup yazıp gönderirlerdi. Şimdilerde mail atıyorlar. Bir zamanlar insanlar günlük yazıyorlardı. Şimdilerde ise blog yazıyorlar. Ben de önceleri günlük tutuyordum. Aranızda günlük yazmaya devam edenleriniz vardır. Fakat son zamanlarda internetin hayatımıza dalması ve hızla yayılmasıyla günlük tutmanın yerini bloglar yazmak almış durumdadır.

Blog Nedir?

Blog, eskiden özel defterlerimize yazdığımız günlüklerin sanal ortamında, internette tutulması düşüncesiyle ortaya çıkmış küçük çaplı  websiteleridir desek yanlış olmaz. Yalnızca günlüklerimizi internette sanal ortamda tutmakla kalmayıp, onları arkadaşlarımızla ve diğer herkesle de paylaşabiliyoruz.
blog-acma
İnternet üzerinden onbinlerce ya da yüzbinlerce insana ulaşabilmenin rahatlığı ile blog düşüncesi birleşince, yalnızca günlük yazmak değil, hobilerimizle alakalı paylaşımlar yapmaktan, yemek tarifleri yayınlamaya, teknoloji, hayat, çocuk bakımı, yemek, din ya da aklınıza gelmeyecek yüzlerce konuda blog açmak mümkün.

Blogların diğer bir avantajı da blogumuza giren ziyaretçilerimizin yorumlarıyla blogunuza katkı bulunabilmeleridir. Bu sayede yazdığınız konularla ilgili daha ayrıntılı bilgi ve fikirlere ulaşmak mümkün oluyor. Bloglara yapılan yorumlar sayesinde hem blogunuz içerik olarak zenginleşmiş oluyor ve hem de siz insanların tepkilerini ölçmüş oluyorsunuz.

Nasıl Blog Açılır?

Blog açma fikri ilk yaygınlaşmaya başladığı sıralarda Türkçe blog servisleri henüz yoktu ve kaliteli blog hizmetlerinin hepsi İngilizceydi. Ancak şimdilerde birçok Türkçe altyapısı bulunan blog servisleri bulunuyor. Bu blog servislerine ücretsi üye olarak hiç ingilizce bilmeden de kolayca ve çabucak blog açabilirsiniz.

Blog açmak için Google’ın ücretsiz hizmeti olan Blogger’i (http://www.blogger.com/) kullanmanızı tavsiye edebilirim. Blogger ile kendinize ait bir blog açmak saniyelik iş ve çok kolay. Daha önce sizlere ücretsiz olarak nasıl blog açabileceğinizi detaylarıyla açıklamıştık.

Blog işine yeni başlayanlara blogger ile başlamalarını tavsiye ediyorum. Ücretsiz olarak oluşturduğunuz blogunuzda kendinizi geliştirdikten sonra yani bu işlere aşina olmaya başlayıp kendinizi daha profesyonel hissettiğinizde küçük bir hosting paketi (blogunuzu barındıracağınız yer) ve bir domain (alan adı) alarak yine ücretsiz bir blog alt yapısı olan wordpress’e geçmenizi tavsiye ediyorum. (Kolay wordpress kurulumu videolu anlatımı izlemek için burayı tıklayın) Bizim internetdersleri.net sitemiz de wordpress tabanlı bir blogtur.

Blog açmak ve blog tutmakla ilgili internette biraz araştırma yaparak ihtiyacınız olan hertürlü bilgiye kolayca ulaşabilirsiniz. Bizim sitemizde de sizlerle bu konuda çeşitli paylaşımlar yapmaya gayret ediyoruz. Son olarak blog işini biraz ciddiye alarak blog yazarak para kazanabilirsiniz. Bir sonraki yazımızda blog yazarak internetten para kazanmakla ilgili önemli bilgiler paylaşacağım.

0 yorum:

Yorum Gönder

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Coupons