Rahat İngilizce Eğitim Seti


5 Ocak 2012 Perşembe

Affiliate Marketing Goomass İnternetten Kazanmak

Şimdi okuyacağınız yazımızda, ingilizce öğreniminden çok farklı bir konuya değineceğim. “internetten para kazanmak”. Kısa süre önce internette dolaşırken bu tarz ifadeleri gördüğümde pek inandırıcı bulmuyordum. Aslında, internette sıkça karşınıza çıkan “mail oku para kazan”, “reklam tıkla para kazan” tarzında tatmin edici olmayan ve zaman kaybından ileri gitmeyen söylemler yok değil.

Aşağıda sizlere anlatacağım affiliate marketing tekniği, ciddi anlamda ve tatmin edici miktarlarla internetten para kazanabileceğiniz bir tekniktir. Affiliate marketing olgusuyla, aynen sizin gibi, İngilizcemi geliştirmeye çalışırken tanıştım. Effortless English ingilizce eğitim setleriyle ingilizce çalışıyor ve Effortless English kurucusu AJ Hoge’un yayınladığı her türlü makale ve videoyu yakından takip ediyordum.

Bir süre sonra AJ Hoge, aşağıdaki izleyeceğiniz videoyu yayınladı. Bu videoda, kendi küçük işimizi kurmaktan ve internetten para kazanmaktan bahsediyordu. Üstelik kendinize ait bir ürün olmasına da gerek yoktu. Yani internetten, başkalarının ürünlerini yine başka insanlara tanıtarak para kazanabiliyoruz. En önemlisi de kazandığımız para miktarının epey yüksek olmasıydı.

Fiziksel ürünlerden ziyade, Dijital ürünler, maliyetsiz olarak kopyalanabildiğinden (dijital ürünlerin değişir maliyetleri olmadığından) %50 ila %75 arasında para kazanmak mümkün. Örneğin 98 dolara satılan bir üründen, tek bir satışta %50 komisyonla 49 dolar kazanabiliriz. 10 adet ürün satışından 490 dolar para kazanmak. İşte bu mükemmel bir şeydir.

Affiliate Marketing Nedir

Aslında affiliate marketing biraz önce anlattığım şeydir. Türkçeye satış ortaklığı ya da komisyon ortaklığı olarak çevirebiliriz. Şöyle bir toparlayacak olursak affiliate marketing, başkalarının ürünlerini tanıtarak, gerçekleşen satışlardan komisyon kazanmaktır. Batılı ülkelerde, özellikle de Amerikada affiliate marketing tekniği uzun zamandır çok yaygın olarak kullanılmaktadır. Bir sürü insan sadece affiliate marketing ile, günde 4-5 saat çalışarak geçimini sağlamaktadır.
affiliate-marketing
Affiliate marketing ile internetten para kazanmak için iki temel konuyu halletmemiz gerekiyor. Öncelikle internette tanıtımını yapacağımız ürünleri nereden bulacağız? Ve sonra bu ürünleri nasıl tanıtacağız? Birinci cevap 1: affiliate ürünlerini Clickbank sitesinden bulacağız.

Dünyada en çok kullanılan, ürün sahipleriyle affiliate ortakların buluşma noktası olan site Clickbank’tir. Clickbank sitesinde yüz binlerce dijital ürün bulunmaktadır. Clickbank sitesine üyelik tamamen ücretsizdir. Şimdi aşağıdaki videoda Clickbank sitesinde adım adım nasıl üyelik oluşturacağınızı izleyerek öğrenebilirsiniz.

Clickbank Üyelik ve Ürün Bulma

Clickbank’ta ücretsiz üyeliğinizi oluşturduktan sonra, tanıtımını yapacağınız ürünleri seçerken dikkat etmeniz gereken bazı konular vardır. Bunların en başında Gravity puanı gelir. Gravity puanı, affiliate ortakların söz konusu üründen kazanç durumlarını ifade eder.

Gravity puanı çok yüksek olan ürünlerde rekabet yüksektir. Gravity puanı düşük olan ürünler ise henüz kendini çok fazla ispatlayamamış, affiliate ortaklarına çok kazandıramamış ürünlerdir. O yüzden seçeceğini ürünün gravity puanı 50-100 arasında olmasını tavsiye ediyorum.

Clickbank’ten ürün seçiminde dikkat etmeniz gereken bir başka konu da sizin ilgi alanlarınıza yakın bir konuda olan ürünlere yönelmenizdir. Seçeceğiniz ürün fiyatı ve komisyon oranı da biraz yüksek olmalıdır. Her satıştan en az 30-40 dolar para kazanabileceğini ürünleri seçmeniz, kısa sürede daha çok para kazanmanız için ideal olandır.

Clickbank’ta ürün seçimi, bu ürünlerin analiz ve test edilmesiyle ilgili daha birçok faydalı ipucu bulunmaktadır. Ancak bunların hepsini bu yazıda anlatmak mümkün değildir. Aşağıda size vereceğim kaynaklardan bu konuda ayrıntılı bilgiler edinebilirsiniz.

İnternette Ürün Tanıtımı Yapmak

Birinci sorunumuz olan ürün bulma konusunu hallettik. Tanıtımını yapıp her satıştan para kazanacağımız ürün ya da ürünleri Clickbank’tan bulduğumuza göre, bu ürünleri nasıl ve nerede tanıtacağız? İnternette ürün tanıtımı yapmanın birçok yolu vardır. Öncelikle internette pazarlama stratejisini belirlememiz gerekir.

Ürünlerinizi facebook ve twitter gibi sosyal medyayı kullanarak pazarlayabilirsiniz. E-mail marketing yöntemiyle ürün pazarlayabilirsiniz. Bir internet sitesi kurup ürünlerinizi tanıtabilirsiniz. Bu biraz orta ve uzun vadeli, sabır isteyen bir yöntemdir. Ama iyi bir websitesi inşa ederseniz size ömür boyu para kazandırabilir.

Ya da hiç site kurmadan da internet reklamlarıyla ürünlerinizi pazarlayabilirsiniz. Bu yöntemde ise dakikalar içinde yüzlerce insana ulaşabilir ve hemen para kazanmaya başlayabilirsiniz. Ancak bunu devam ettirmek için bir miktar reklam maliyetine katlanmanız gerekir.

İnternette ürün pazarlamada en çok kullanılan yöntemlerin başında bir blog açarak pazarladığınız ürünlerle ilgili yazılar yayınlamaktır. Bunu, Google’ın ücretsiz blog servisi olan Blogger’i kullanarak çok kolay bir şekilde yapabilirsiniz.

Böylece Clickbank’ten hiç para harcamadan bulduğunuz ürünleri, yine hiç para harcamadan Blogger ile yapacağınız websitesi ile tanıtabilirsiniz. Affiliate marketing’e yeni başlayanlara Blogger’i tavsiye edebilirim. Bu işleri biraz öğrendikçe WordPress alt yapısı kullanarak daha profesyonel web siteleri yapabilirsiniz.

İnternetten Para Kazanmak

Bu yazımda, internetten para kazanma konusunda bir giriş yapmış olduk. Gördüğünüz gibi İnternetten para kazanmak mümkündür ve internetten para kazanmanın başka yöntemleri de vardır. Ancak Affiliate marketing, bu iş için en iyi yöntemdir. Bu yöntemle internetten para kazanabilir ve kendinize bir ek gelir sağlayabilirsiniz. Ya da bu işe ciddi olarak eğilir ve kendinizi bu konuda yetiştirirseniz bir süre sonra kendi online işinizi bile kurabilirsiniz.

Affiliate marketing kolay para demek değildir. Mantık ve yöntem olarak çok kolay olmasına rağmen, bu konuda başarılı olmak istiyorsanız öncelikle çok araştırmalı ve gerekli bilgileri öğrenmelisiniz. Ve öğrendiklerinizi mutlaka uygulamanız gerekir.

Hayata geçirmediğiniz bilgiler size fayda sağlamaz. Her gün düzenli olarak en az 1-2 saatinizi bu işe ayırırsanız bir süre sonra faydasını görmeye başlayacaksınız. Bu konuda kendinizi yetiştirebileceğiniz bazı kaynaklardan bahsetmek istiyorum.

Goomass Eğitim Seti

Ben affiliate marketing kavramıyla tanıştığımda bu konuda doğru dürüst bir Türkçe kaynak yoktu. O yüzden ingilizce sitelerden, video ve eğitim setlerinden faydalanarak kendimi yetiştirmeye çalıştım. Türkiye’de affiliate marketing son zamanlarda oldukça bilinmeye ve kullanılmaya başladı. Bununla birlikte birçok Türkçe kaynak ve eğitim seti de yayınlanmaya başladı.

İnternetten para kazanma konusunda en iyi Türkçe kaynak olduğunu düşündüğüm Goomass Eğitim Setini herkese tavsiye ederim. Goomass, Affiliate marketing konusunda ihtiyacınız olan en önemli bilgileri, çok detaylı ve resimli anlatımlarla açıklıyor. Ayrıca video dersleri ve harika bir destek bölümleri var.
goomass-egitim-seti
Yeni başlayanlar için olduğu kadar, bu işle ilgilenenler için de çok faydalı bilgiler veriyorlar. Ben daha önce ingilizce kaynaklardan öğrendiğim bilgilerle affiliate marketing yaparak internetten para kazandığım halde, Goomass Eğitim Setinden bir çok şey öğrendim ve faydasını gördüm.

Herşeyden önce Goomass, pdf formatında hazırlanan bir e-kitap değildir. Goomass, içerisinde farklı eğitim modülleri bulunan, son derece kullanışlı bir masa üstü uygulamasıdır. Goomass Eğitim Setinde neler var? Affiliate marketing konusunda çok önemli bilgiler vardır. Clickbank konusu çok detaylı ve geniş bir şekilde resimli anlatımlarla desteklenmiş olarak açıklanmıştır.

Ayrıca fiziksel ürünleri affiliate ortaklığı yapabileceğiniz Amazon Associates konusunu öğreneceksiniz. Websitelerinizin Google arama sonuçlarında üst sıralarda görüntülenebilmesi için çok gerekli olan Seo (arama motoru optimizasyonu) konusunda çok faydalı bilgiler bulacaksınız.

Çok hızlı para kazanmanızı sağlayacak Google Adwords eğitimi, WordPress, Joomla ve daha bir çok konuda harika bilgiler edineceksiniz. Goomass Eğitim Setini incelemek için burayı tıklayın. Goomass sitesine girdiğinizde ücretsiz Websitesi kurma rehberini hemen indirebilirsiniz.

Takdir edersiniz ki bu konu, sitemizin konusu değildir. İnternetten para kazanma konusu da çok geniştir ve her şeyi burada paylaşmamıza imkan yoktur. Son olarak affiliate marketing ve internetten para kazanma konularında bilgi ve tecrübelerimi paylaştığım www.internetdersleri.net sitemizden bahsederek yazımı bitiriyorum. Hepinize bol kazançlar diliyorum.

0 yorum:

Yorum Gönder

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Coupons